درباره برند کریستین دیور
برند کریستین دیور Dior یکی از معروف ترین برندهای دنیاست که لباس ، کفش ، عطر و دیگر کالاهای لوکس را بفروش می رساند و از افتتاح این برند که در سال 1946 بوده تا به امروز از محبوبیت آن کاسته نشده است. در این برند علاوه بر کریستین دیور طراح مد مشهور جهان ، ایو سن لورن ، جان گالیانو و ماریا گرازیا چیوری از دیگر طراحان بنام مد تاثیرگذار بوده اند.
خالق برند دیور کیست ؟
کریستین دیور طراح مد و لباس فرانسوی ، برند دیور را ابداع کرد. کریستین دیور جزو طراحان لباسی بود که سبک جدیدی در لباسهای زنانه ارائه کرد که در دهه بعد از جنگ جهانی دوم در دنیای مد حکمفرما بود و امروزه نیز خانه مد کریستین دیور یکی از معروف ترین و نمادین ترین خانه های مد در جهان است.
کریستین دیور در سال 1905 در گرانویل فرانسه بدنیا آمد و پدر و مادر وی صاحب یک تجارت تولیدی پرسود بودند و مدتی بعد خانواده دیور هم در پاریس و هم مدتی در گرانویل به تجارت و زندگی پرداختند. از آنجا که پدر و مادر دیور می خواستند که او دیپلمات شود لذا وی در دانشگاه پاریس در رشته علوم سیاسی مشغول به تحصیل شد. اما با توجه به اینکه دیور عاشق هنر بود در اوایل 20 سالگی در خیابان شروع به فروش تصاویر نقاشی کرد.
مقالات دیگر : آشنایی با برند لویی ویتون
پس از آن پدر دیور به وی کمک مالی کرد تا گالری هنری تاسیس کند و در آن آثار نقاشی هنرمندان مطرح جهان نظیر سالوادور دالی ، ژان کوکتو و من ری را به نمایش گذاشت. اما با رکود بزرگ اقتصادی در سالهای 1929 تا 1939 پدرش ورشکست شد و دیور نیز گالری خود را تعطیل کرد. سپس به شغل طراح مد و لباس روی آورد و توسط طراحان مختلف و نیز مجله فیگارو ایلوستره برای این شغل به کار گرفته شد که یکی از این افراد روبرت پیگه طراح لباس برجسته و معروف پاریس بود.
در جنگ جهانی دوم بین سالهای 1939 تا 1945 دیور به ارتش پیوست تا سال 1940 که فرانسه شکست خورد و به دست آلمانها افتاد. اما سال 1941 دیور توانست به خانه مد لوسین للونگ بپیوندد.
افتتاح برند کریستین دیور
سرانجام در سال 1946 پس از سالها طراحی لباس برای خانه های مد معروف پاریس ، دیور توانست خانه مد خود را با حمایت مالی یک کارآفرین به نام مارسل بوساک که از ثروتمندان فرانسه بود ، افتتاح کند و سرمایه اولیه این برند در حدود 6 میلیون فرانک با 85 کارمند بوده است. در سال بعد نگاه انقلابی خود را در طراحی لباس زنانه معرفی کرد که با جنجال بین المللی رو به رو شد. در این طراحی وی شانه های کوچک ، دامن حجیم ، باسن برجسته و کمر تنگ و باریک را جایگزین شانه های اپل دار و دامن های کوتاه کرد که تغییری فاحش بعد از جنگ جهانی دوم محسوب می شد.
مقالات دیگر : مشهورترین طراحان مد جهان
همچنین وی یک کت یقه دار که در قسمت زیر کمر گشاد بود طراحی کرد که با دامن ست می شد و یکی از برجسته ترین طراحی های لباس دیور بشمار می رفت. در دهه 1950 میلادی دیور سیلوئیت های جدید نظیر A-line, H-line ,Y-line را به دنیای مد معرفی کرد و به بازپس گیری طراحی لباس در سطح جهانی که موقتا به دست طراحان لباس امریکایی افتاد بود کمک بسزایی کرد و باعث شد تا مد پاریس در سطح جهانی تجاری سازی شود.
اگرچه بسیاری از افراد معروف و افراد سلطنتی طرفدار طراحی لباس دیور بودند اما همه از جمله کوکو شنل به کار او علاقه نداشتند و اعتقاد داشت که دیور به زنان لباس نمی پوشد بلکه آنها را روکش می کند. خود کوکو شنل طراح افسانه ای مد فرانسه به طراحی لباس های زنانه ساده و راحت مشهور بود.
رونمایی از عطر برند دیور
برند کریستین دیور اولین عطر برند خود را به نام میس دیور در سال 1947 تولید کرد و نام این عطر را از خواهر کوچکش کاترین الهام گرفت که وی جزو اعضای مقاومت فرانسه در زمان جنگ جهانی دوم بود که توسط آلمانیهای نازی دستگیر و شکنجه شد و به اردوگاه کار اجباری راوسبروک آلمان فرستاده شد. سپس کاترین در سال 1945 توسط نیروهای شوروی سابق آزاد شد. در سالهای بعد برند دیور توانست علاوه بر لباس و عطر ، کفش و لوازم آرایش و لوازم جانبی را هم به برند خود اضافه کند.
افتتاح برند دیور در خارج از فرانسه
در سال 1948 برند کریستین دیور به خارج از کشور و به نیویورک رسید و آن روزها در خیابان پنجم شهر نیویورک در امریکا بوتیکی تاسیس کرد که در آن لباسهای دوخته شده و لوازم جانبی لوکس بفروش می رسید. همچنین در سال 1950 گسترش جهانی برند دیور ادامه یافت و انواع اکسسوری نظیر لباس زیر زنانه ، جوراب ساق بلند ، کلاه ، کیف ، خز ، کراوات و ... با برند دیور به فروش رسید و در این سال این برند 8 شرکت ، 16 شرکت تابعه و 1700 کارمند در هر قاره داشت.
در سال 1952 و 1953 میلادی برند دیور در بیشتر کشورهای اروپایی و کشورهای امریکای لاتین شعبه های خود را افتتاح کرد بطوریکه این برند در سال 1952 یک بوتیک در لندن ، در سال 1953 در کاراکاس ونزوئلا ، افتتاح دفتر مرکزی در پاریس ، دیگر فروشگاه ها در کشورهای مکزیک ، کوبا ، کانادا و ایتالیا تاسیس کرد.
سرنوشت برند دیور بعد از مرگ خالق آن
در سال 1956 کریستین دیور وصیتنامه خود را نوشت و در سال 1957 زمانی که در تعطیلات در مونته کاتینی ایتالیا بسر می برد ، درگذشت. مدیریت برند دیور پس از مرگ خالق آن به دستیار کریستین به نام ایو سن لوران رسید که تا سال 1960 عهده دار این مسئولیت بود تا اینکه به ارتش فراخوانده شد و پس از او مارک بوهان ، جیانفرانکو فره و جان گالیانو مدیریت برند دیور را بر عهده گرفتند. جالب است بدانید که در سال 2024 یک سریال تلویزیونی به نام نگاه جدید درباره کریستین دیور ساخته شد.
اینستاگرام : https://instagram.com/arkhalegh
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.