پوشیدن لباس تنگ در بارداری چه مشکلاتی در پی دارد؟
دوران بارداری زیباترین دوران زندگی هر زن است که در این دوران بدن به دلیل رشد و تغییر شکل و اندازه جنین دستخوش تغییرات زیادی می شود و دردها و مشکلات مختلفی را تجربه می کند. ازین رو راحت بودن و پوشیدن لباسهای آزاد در دوران بارداری بسیار مهم است چرا که لباسهای تنگ باعث کاهش گردش خون در بدن همه افراد خصوصا بانوان باردار می شود. در ادامه به مشکلاتی که در اثر پوشیدن لباس تنگ در دوران بارداری رخ می دهد می پردازیم.
مشکلات پوشیدن لباس تنگ در دوران بارداری
کارشناسان بهداشت به مادران باردار توصیه می کنند که از پوشیدن لباسهای تنگ خودداری کنند چرا که هم برای سلامت آنها و هم جنین داخل شکمشان اثرات نامطلوبی می گذارد. شکم مادر باردار تا 4 ماه اول بارداری بزرگ نمی شود اما در هفته 14 تا 16 بارداری شروع به بزرگ شدن می کند که از این زمان مادران باردار باید دقت کنند و لباسها و دامن و یا شلوار گشادتر و کشدار بپوشند. همچنین در هفته 18 تا 22 بارداری دور کمر بزرگتر شده و لباسها در این ناحیه باید راحت باشند.
یک مطالعه در سال 2015 توسط موسسه ملی بهداشت انجام شد که نشان داده پوشیدن لباسهای راحت و آزاد باعث بالا بردن فوندوس رحم ، نرم شدن رحم و کاهش تنش دیواره شکم می شود تا از سقط جنین و زایمان زودرس پیشگیری شده و به بهبود کیفیت زندگی در دوران بارداری کمک شود. اگرچه این مطالعه بطور قطعی عدم پوشیدن لباسهای تنگ را تایید نکرده اما هدف از این تحقیق تایید موثر بودن پوشیدن لباسهای گشاد برای عدم انقباض شکم و کاهش خط زایمان زودرس می باشد.
کاهش گردش خون
در دوران بارداری غیر طبیعی نیست که از خواب بیدار شوید و نتوانید دکمه شوارتان را ببندید. اکثر لباسهایتان در این دوران تنگ می شود و به قسمتهای مختلفی از بدن خصوصا شکم فشار می آورند. در اوایل دوران بارداری ، عروق خونی مناسب برای خونرسانی به جفت و جنین منبسط می شوند و قبل از اینکه حجم خون در رگهای خونی زیاد شود ، زن باردار دچار کاهش فشار خون خواهد شد. اما پوشیدن لباسهای تنگ می تواند گردش خون را قطع کرده و به عروق خونی اجازه انبساط و افزایش خون رسانی را ندهد که با ایجاد بی حسی و گزگز بخصوص در نواحی ران و بازو همراه خواهد بود.
مقالات دیگر : لباس بارداری ضد تشعشع
سوزش سر دل
مرکز پزشکی زنان پاسیفیک در کالیفرنیا می گوید : پوشیدن لباسهای تنگ در ناحیه کمر باعث سوزش سر دل یا ریفلکس می شود که این مشکل در دوران بارداری شایع است. دلیل ریفلکس و مشکلات گوارش در دوران بارداری افزایش هورمون پروژسترون در بدن می باشد بطوریکه غذاهای داخل معده به مدت طولانی تری در معده مانده و سبب افزایش ریفلکس یا سرازیر شدن به سمت بالا می شود. همچنین رحم زن باردار در حال پرورش و رشد جنین است که همراه با کیسه آمنیوتیک و جفت بوده و همه این موارد باعث فشار به معده می شود و از دلایل دیگر ریفلکس می باشد.
عفونت قارچی واژن
انجمن بارداری امریکا می گوید که عفونت قارچی واژن یکی از مشکلاتی است که در اثر پوشیدن لباسهای تنگ در دوران بارداری رخ می دهد چرا که لباسهای تنگ قابلیت تنفس را می گیرد و با توجه به اینکه دوران بارداری ترشحات واژن بیشتر می شود ، لذا پوشیدن لباس زیر تنگ محیط مناسبی برای رشد قارچ ایجاد می کند که تولید بیش از حد آن باعث عدم توازن باکتریها و قارچها در واژن شده و بدین ترتیب زنان باردار دچار عفونت قارچی واژن می شوند.
لازم به توضیح است که قارچها و باکتری ها بطور معمول در واژن وجود دارند اما با بهم خوردن توازن قارچها و باکتریها عفونت ایجاد می شود و در صورت افزایش قارچها در واژن عفونت قارچی ایجاد می شود که در دوران بارداری بخصوص در اثر پوشیدن لباس زیر تنگ بیشتر دیده می شود.
مقالات دیگر : افراد لاغر چه لباسی بپوشند ؟
مسدود شدن مجاری شیری قبل از شیردهی
با افزایش سایز سینه ها در دوران بارداری خصوصا با نزدیک شدن به دوران زایمان ( به دلیل آماده شدن سینه ها برای شیردهی ) ، پوشیدن سوتین تنگ می تواند منجر به افزایش درد سینه ها و یا حتی عوارض ناشی از پوشیدن سوتین تنگ نظیر مسدود شدن مجاری شیری قبل از شیردهی و ایجاد قرمزی و یا تولید ندول شود.
درد
پوشیدن لباس تنگ می تواند منجر به درد در نواحی مختلف نظیر شکم ، بازو یا سینه شود. با توجه به افزایش فعالیت هورمونهای استروژن و پروژسترون در بدن ، این امر منجر به شل شدن رباطها و افزایش ظرفیت سینه و شکم می شود که پوشیدن لباس تنگ با این تغییرات فیزیکی تداخل داشته و باعث ناراحتی و درد می شود. ازین رو برخی از مادران باردار از درد در ناحیه شکم شکایت دارند که این درد می تواند با پوشیدن شلوار جین تنگ مرتبط باشد.
از دیگر مشکلاتی که در دوران بارداری با پوشیدن لباس تنگ ایجاد و یا بدتر می شود :
- از دیگر مشکلات رایج در زنان باردار یبوست است که پوشیدن لباس تنگ می تواند باعث بدتر شدن این شرایط در بانوان باردار شود.
- پوشیدن لباسهای تنگ در ناحیه شکم باعث محدود کردن حرکت آزادانه جنین در رحم می شود.
- پوشیدن جورابهای تنگ و لگ باعث کاهش گردش خون در ساق پا شده و با تورم و احتباس مایعات و ایجاد رگهای واریسی همراه است.
- از آنجا که گردش خون کافی برای مادر باردار و جنین از ضروریات است ، اما پوشیدن کمربند باعث می شود تا گردش خون در ناحیه شکم کاهش یابد و جنین بخوبی تغذیه نشود.
- با توجه به اینکه جنین در شکم نیاز به آزادی و حرکت دارد ، اما شلوار جین تنگ نیز از جمله لباسهایی است که بر روی ناحیه شکم و کمر تنگ بوده و بر حرکت آزادانه جنین در رحم اثیر منفی می گذارد.
اینستاگرام : https://instagram.com/arkhalegh
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.